Een bekende design klassieker is de Wire Chair, of ook wel de Bikini Chair, van Ray en Charles Eames. Deze prachtige stoel werd in de jaren 50 ontworpen is nu niet meer weg te denken in een modern interieur. Zelfs een eeuw later past dit tijdloze design nog steeds erg goed in de huidige interieur trends. De stoel is prachtig vormgegeven en gemaakt van verchroomd roestvrij staal. Wij laten je graag een aantal mooie Bikini Chair Details van deze design klassieker zien.

Bikini Chair Details: de rugleuning

De rugleuning van de Bikini chair is ontstaan doordat er een raster van stalen stangen is gevormd in de juiste pasvorm van een menselijk lichaam. Door het transparante raster krijgt de stoel een luchtig en moderne uitstraling.

Bikini-Chair-Details

Bron: stonebutterfly

Bikini Chair Details: de vormgeving

Van boven is heel erg goed te zien dat de vormgeving van de Bikini chair ontzettend bijzonder is. Er zit een mooie symmetrie in de opbouw van de stoel en de manier waarop alle onderdelen op elkaar aansluiten.

 

Bikini-Chair-Details

Bron: unknown

Bikini Chair Details: het onderstel

Ook het onderstel van de stoel, dat veel lijkt op andere ontwerpen van Charles en Ray Eames, is bijna symmetrisch maar geeft toch een spanning door gebruik te maken van schuine lijnen, driehoeken en rondingen.

Bikini-Chair-Details

Bron: wpengine

Bikini Chair Details: de schaduw

Ten slotte mogen we de bijzondere schaduw natuurlijk niet vergeten te noemen. Dit detail is heel bijzonder omdat het eigenlijk een afdruk op de vloer is. Dit is wat de stoel nalaat en wat je zeker in de zonnige maanden van het jaar veel zult zien. Een bijzondere vorm elke keer als je het ziet.

Bikini-Chair-Details

Bron: hivemodern

Deze details maken de Bikini chair een bijzondere en elegante designstoel die niet mag ontbreken in het interieur. Door het minimalistische design past de stoel in elk interieur en zal de stoel zich aanpassen aan de interieur stijl. Een mooie eigenschap van zo’n mooi ontworpen stoel.